måndag 4 februari 2013

Första natten?

Hur har ni andra hund ägare gjort första natten?. Olika har jag förstått. Vi har fått flera råd och läst om olika tips. Ha en liten nattlampa på, svag musik m.m.

Vi menar ju att valpen INTE skall sova i vår säng, får se hur vi lyckas. Speciellt svårt blir det väl att höra valpens "gråt" efter sin mamma och syskon och på nytt ställe. Då är det säkert lätt hänt att lyfta upp valpen i sängen MEN de får jag/vi inte göra (peppar mig själv...hmm återkommer hur de går).

Råd vi fått är att ha valpen i en bädd eller sovlåda precis bredvid sängen och då valpen är olycklig så kan man hänga ner armen från sängen så att den känner Husse eller Matte. Annat råd vi fått är att ha valpen i en lätt transport bur eller inhägnad så att det blir mindre yta att röra sig på. Andra har legat på en madrass på golvet med valpen de första nätterna. Eller så har en del inte funderat ut åt valpen utan valpen har fått vara där den vill.

Vi menar ha valpen bredvid vår säng i en transport bur. Transport burens tak går att ta upp taket på så att vi kan lägga ner handen så att valpen får känna av oss. Vi har en ganska stor transport bur så trångt lär det inte bli. Hoppas buren i stället ger trygghet och valpen får sin sovplats. Transport buren får fungera som valp korg.
Svårt att veta vad som är rätt eller fel men jag har förstått att hundarna blir tryggare om man begränsar deras rörelsefrihet på natten speciellt i början. Vi får väl se hur de fungerar i praktiken sen då...



Psst, hotellet är bokat till fredag då vi beger oss ca 400 km efter valpen. Fredagen skall spenderas i bassängen på Flamingo Spa med våra två minsta knattar (eftersom vår sportlovresa till Lappland blev inhiberad p.g.a. vår nya familjemedlem). Vi får också se vår resa som en minisemester! :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar