tisdag 5 februari 2013

Hundförsäkring?

Försäkringsbolagen och deras försäkringar känns som en djungel. Olika paragrafer, självrisker hit och dit osv. Hur skall man veta vilken som är den bästa...hmm.

Uppfödarna rekommenderade If eller Tapiola. Nu har jag kikat runt lite på olika försäkringsbolag och snurrig blir man :) Vi har tidigare i hushållet ganska många olika försäkringsbolag sedan tidigare pga av olika orsaker. Vi har, Fennia, Lokalförsäkringen, Mandatum livförsäkringsaktiebolag, Aktia Livförsäkring och Pohjola. Puh, var de alla tro...säkerligen inte smart att ha i många olika bolag men många av våra försäkringar har ju blivit tagna då vi varit yngre och på de viset löns det inte att flytta.

Alltså hjälp vad många försäkringsbolag och försäkringar en familj har, det är olycksfallsförsäkring, livförsäkring, hemförsäkring, bilförsäkring, traktorförsäkring, pensionsförsäkring, hemförsäkring, reseförsäkring, olika byggnadsförsäkringar, båtförsäkring, sommarstugeförsäkring och nu snart HUNDFÖRSÄKRING också. Dessa försäkringar har vi ju gånger flera därtill. Mycket pengar varje år som går till alla världens försäkringar men kanske det är bra?!? Tycker bara att det kommer klausuler till och premier och premierna stiger. Nå nog om det, vissa gånger har det ju faktiskt nog varit BRA med försäkring i alla fall.

Bulldoggen räknas ju tyvärr inte till den friskaste rasen så försäkring är säkert bra. Nu har jag sänt iväg lite förfrågningar till bolagen kommentera gärna vilka erfarenheter ni har och vad jag/vi skall tänka på.


1 kommentar:

  1. Vi har IF till Molle, den stora. Har aldrig varit några problem med dom för oss! Vi är supernöjda med IF också just för att de har den fasta självrisken på 2500 :) Men visst är det en djungel det där.

    SvaraRadera